Cum va Pot salva Cauciucurile de Iarna


Daca nu v-ati convins pana acum de utilitatea pe care o au cauciucurile de iarna si cum va pot ajuta ele in conditii meteo nefavorabile, va recomandam sa va mai documentati putin, pentru a va lamuri cat de importante sunt ele si in ce fel va pot salva, de multe ori, atat masina cat si viata. Pornind de la ideea simpla ca legea ce obliga conducatorii auto sa isi doteze masinile cu anvelope de iarna nu a fost data doar de dragul de a mai obliga cetatenii la o cheltuiala, in randurile ce urmeaza voi exemplifica, pe scurt, in cel fel, anvelopele potrivite de pe masina va pot proteja, in special pe timp de iarna cand vremea este mai mult decat capricioasa. Asa cum probabil banuiti sau stiti, anvelopele de iarna sunt facute dintr-un material diferit de cel folosit pentru anvelopele de vara si deci, cu proprietati total diferite. Conform informatiilor preluate de pe Best-Tires.ro in timp ce cauciucurile de vara nu se mai incalzesc suficient daca temperaturile sunt sub -7 grade si au profile de adancime mica, cele de iarna beneficiaza de proprietati exact inverse: se incalzesc suficient la temperaturi scazute si sunt maleabile pentru asfaltul soselelor asigurandu-va aderenta si au un profil al benzii de rulare mai adanc.


Acesta este facut in asa fel incat sa disperseze apa si zapada. In timp ce o anvelopa de vara nemaiavand asfaltul incins devine instabila atat pe drum drept cat si in curbe, o anvelopa de iarna va ofera exact stabilitatea de care masina are nevoie pentru a nu se rasturna si a nu va face sa-i pierdeti controlul la viraje. Aceste proprietati sunt egale cu siguranta in mers de care, pentru a beneficia, trebuie sa va inlocuititi fara doar si poate cauciucurile, incepand cu luna noiembrie. Tot la fel de important este si faptul ca anvelopele adaptate sezonului va pot ajuta sa economisiti considerabil. Circuland cu cauciucuri de vara iarna sau invers, consumul masinii creste, ea fiind nevoita sa faca eforturi mai mari decat ar fi normal pentru a se deplasa corect si sigur. Avand in vedere ca diferenta intre vara si iarna nu o resimt numai oamenii ci si masina, va trebui sa intelegeti ca si ea are nevoie de anumite echipari pentru a-si indeplini scopul, acela de a va purta dintr-un punct in altul, in deplina siguranta.

Un comentariu:

  1. Thanks for taking the time to share this excellent information with us. I enjoyed the informative details in this article. Have a great rest of your day and keep up the posts.
    Greg Prosmushkin

    RăspundețiȘtergere